• Cap de sala ― Sra. Maria Isabel Riera Pascual

És diplomada en Pedagogia de la Fe per la Universitat de Navarra i en Teatre Musical per l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia de Barcelona. També ha rebut formació universitària específica en «organització y gestió de biblioteques» (UNED). Ha estat monitora de Patrimoni Cultural i organitzadora d’actes, a més de guia turística i escolar del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Té una àmplia experiència d’atenció al públic a l’Oficina d’Informació Turística de Cala Millor i a l’Auditori de Sa Màniga, on també ha desenvolupat tasques d’informatització, registre i gestió de dades. Ha treballat com a responsable de recepció a l’hostatgeria rural. Coneix i domina un repertori de llengües estrangeres com l’anglès, el suec o el danès. Exercí la docència en qualitat de professora teatral a l’Escola Obrador de Músics, coordinada per Rafel Brunet, i de llengua anglesa a l’Escola Abba Karun Nives de Cochin (Índia). Interessada en la promoció social dels marginats i desvalguts, col·labora a títol de voluntària amb Càritas Diocesana de Mallorca des de 2020. En l’àmbit de la seva labor artística, destaca com a narradora a l’obra musical Dardo de Amor Divino a propòsit de la figura de Santa Teresa de Jesús. Participà en el cant de la Sibil.la, recollit a La Sibil.la i les matines, editat pel Consell de Mallorca (2006). Fou vocalista en el trio líric Puccini, dirigit pel mestre Rafel Nadal i ha interpretat melodies inspirades en l’obra de Mossèn Salvador Galmés. Des de juliol de 2021 és la cap de sala de la Biblioteca Diocesana de Mallorca.

  • Tècnic bibliògraf, encarregat del fons antic ― Dr. José Manuel Díaz Martín

Tiene estudios completos y titulados en Derecho en las universidades de Alicante y Bolonia, Ciencia política y Derecho constitucional en el Centro de Estudios Políticos y Constitucionales. Además es doctor en Filosofía por la Universidad de las Islas Baleares. A ellos se mantiene unido en diversos proyectos de investigación y publicando regularmente en las mejores revistas que acogen el clásico acento hispano del pensamiento. En particular, se ocupa de la teología de los agustinos y de los cristianos de origen judío en España desarrollada a lo largo de los siglos XV–XVII, y, últimamente, por su compromiso con el «Seminario de la Ilustración» de la Fundación Ortega-Marañón, de la incardinación del pensamiento español en el contexto europeo del XVIII. Ha publicado los libros La responsabilidad política en los sistemas democráticos (Valencia 2001) y Leyendo a fray Luis de León (Newark, 2014), y en la edición de la obra latina de fray Luis de León, se ha cuidado especialmente de los volúmenes Tratado sobre la gracia y la justificación (El Escorial, 2008) y Cuestiones sobre la Encarnación (Salamanca, 2018). Desde el mes de marzo de 2022, empieza a ser consultor académico de la Biblioteca Diocesana de Mallorca, y, a partir de enero de 2024, está contratado por la misma Biblioteca como técnico y bibliógrafo, con especial dedicación al fondo antiguo.

  • Tècnic auxiliar ― Llic. Santiago María Amer Pol

És llicenciat en Filosofia i Lletres (secció Filologia Catalana) per la Universitat de les Illes Balears (1990) i professor de llengua i literatura catalanes al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca. Des de 1993, és assessor lingüístic al Bisbat de Mallorca; inicialment treballà a la Delegació de Mitjans de Comunicació Social, i ara com a oficial a Cancelleria – Secretaria General. Des de 2007 és també assessor lingüístic de les Publicacions de la Seu de Mallorca. Fou col·laborador del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears de 1996 a 2007. Aquestes tasques lingüístiques i d’altres d’encàrrec particular se centren sobretot en la revisió de textos en llengua catalana i castellana i la traducció entre aquestes. També fa traducció d’altres llengües romàniques al català (italià i francès, fonamentalment), i  cura de les publicacions d’aquestes institucions, editores o col·leccions. A més a més, ha desenvolupat tasques d’intèrpret traductor al Jutjat Contenciós Administratiu de les Illes Balears des de 2005 i al Tribunal Eclesiàstic de Mallorca des de 2007. En l’àmbit de les associacions de laics catòlics de dret públic eclesiàstic, ha estat  president del Consell Diocesà de l’Adoració Nocturna Espanyola a Mallorca entre els anys 1994-1998, 1998-2001, 2004-2008 i 2008-2012. Actualment és delegat de Zona a les Balears del Consell Nacional de la mateixa associació pública de fidels en l’àmbit de la Conferència Episcopal Espanyola (Adoració Nocturna Espanyola) des del 2016. També és president de la comunitat a Mallorca (Immaculat Cor de Maria i Sant Josep) del Carmel Descalç Seglar, associació pública de fidels d’abast universal, sota dependència de la Santa Seu, des de 2015. Des de setembre de 2021 és tècnic auxiliar de la Biblioteca Diocesana de Mallorca.

  • Auxiliar bibliotecari ― Llic. Gabriel Rullán Martorell

És llicenciat en Dret per la Universitat de les Illes Balears (juny de 2006). En un primer moment, ha treballat com a administratiu, realitzant declaracions de renta (IRPF). Posteriorment, ha exercit com a advocat en el bufet Gené Font Mora, col·laborant també amb el despatx jurídic i fiscal Balear Legal & Tax Consultants, especialitzant-se en Dret de la construcció, civil, administratiu, processal, laboral i concursal. Una de les seves passions és la lectura y els llibres, i, per aquest motiu, a partir de l’any 2022, comença a servir a l’Església, incorporant-se com a auxiliar voluntari d’aquesta Biblioteca, centrant-se en la reordenació i reorganització dels nostres dipòsits. Des del gener de 2024, forma part de la nostra plantilla laboral, com a auxiliar bibliotecari.

  • Consultor acadèmic ― Dr. Antoni Cañellas Mas

És doctor en Història i membre de número de la Reial Acadèmia Mallorquina d’Estudis Històrics, Genealògics i Heràldics, del que n’és el secretari de la seva revista científica. Presideix el Centro de Investigación y Difusión en Estudios Sociales, a més de dirigir el seu Seminari d’Història José María Quadrado. Exerceix la seva labor docent en els cicles superiors de l’ensenyament mitjà. Especialista en Història Contemporània, es llicencià a la Universitat de les Illes Balears, amb estudis i títol de doctor a Alcalá de Henares i Navarra, respectivament. Fou investigador visitant al Centre d’Histoire Sciences Pô de París i a la facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Roma La Sapienza, sota la direcció del Dr. Augusto d’Angelo. Ha coordinat vàries obres; a tall d’exemple: En torno a la Historia de las Españas: De la Baja Edad Media a la Contemporaneidad (Madrid, 2021) o Política e intelectuales en la España del siglo XX (amb el Dr. Antonio M. Moral). També ha publicat algunes monografies com Miguel Maura: La derecha republicana (Madrid, 2018) o Alfredo Sánchez Bella: Un embajador entre las Américas y Europa (Gijón, 2015). Des de juliol de 2021 és consultor acadèmic de la Biblioteca Diocesana de Mallorca.

  • Auxiliar voluntària ― Llic. María Isabel Lucío Parla

Es licenciada en Ciencias Económicas y Empresariales por la Universitat de les Illes Balears (UIB, 1990). Su vida profesional se ha desarrollado fundamentalmente en el mundo de la banca, ejerciendo como técnico en departamentos tan diversos como extranjero, sala de mercado, banca personal, marketing, riesgos y empresas turísticas. Ha recibido múltiple formación específica en concordancia con los puestos profesionales desempeñados. También es técnico superior de instalaciones electrotécnicas (titulación de formación profesional obtenida en 2013). En 2017, recibe el premio al mejor proyecto emprendedor («Island Bliss»), proyecto final de la XII edición del programa de Dirección de Empresa organizado por CAEB y el Instituto de Empresa. Participa en la vida de la Iglesia, con mucho interés por la piedad eucarística, la espiritualidad carmelita, la Iglesia de los primeros siglos y la inspiradora lectura de la vida de los santos. En el año 2022, con el ánimo de servir a la Diócesis de Mallorca, se ofrece como voluntaria en esta Biblioteca, realizando activamente labores de auxiliar, especialmente en todo lo tocante a la reordenación y reorganización de nuestros fondos bibliotecarios.

  • Auxiliar voluntària ― Sra. Lourdes Maria Gayà Alburquerque

Té un Grau Superior en Realització d’Audiovisuals i Espectacles. Primerament, ha fet feina per a la productora del programa d’IB3 «Fred i Calent». També ha treballat dins l’àrea de comunicació del Bisbat de Mallorca, al programa «Mosaic», com a tècnica audiovisual, i com a muntadora dels programes de ràdio «Temps de creure» i la secció «Revista Diocesana» de Ràdio Maria. Juntament amb un grup de famílies de Mallorca ha elaborat una pàgina web de formació per a famílies catòliques. Nascuda dins una família catòlica, des de petita participa en la vida de l’Església. Li agrada conèixer el Senyor a través de la vida dels sants i llegint llibres d’espiritualitat. Des del gener de 2023 és voluntària de la Biblioteca Diocesana de Mallorca.